Uitvaartbedrijf DELA sponsort Universiteit van Nederland

universiteit v nederlandHet coöperatieve uitvaartbedrijf  DELA (Draagt Elkanders Lasten) wordt sponsor van de Universiteit van Nederland. Het bedrijf wil meer betekenen voor de Nederlandse samenleving en wil kennis toegankelijk maken voor iedereen. De Universiteit van Nederland maakt wetenschap en kennis voor iedereen gratis toegankelijk via het internet.

Coöperatie DELA is in 1937 opgericht en groot geworden door het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Het bedrijf huldigt het principe: ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. DELA wil daarmee mensen inspireren om wat van waarde is in hun eigen leven weer door te geven aan de volgende generaties. Dat geldt ook voor het doorgeven van wetenschap en kennis. Daarom past de samenwerking met de Universiteit van Nederland zo goed bij DELA.

Laagdrempelige Universiteit van Nederland

De Universiteit van Nederland is een Nederlandse website die colleges laat zien van inspirerende hoogleraren. Op de website is iedere werkdag een inleidend nieuw college van een kwartier te zien, van wekelijks een andere docent die vijf dagen achter elkaar, vijftien minuten lang zijn kennis overdraagt via de videocolleges.De compacte colleges worden in Club AIR in Amsterdam gegeven en zijn daarna online via het platform te volgen. Er zijn colleges te zien van literatuurwetenschappen tot kwantumfysica en van nanotechnologie tot geesteswetenschappen. De website van de Universiteit van Nederland is opgericht door Alexander Klöpping (27) en Marten Blankesteijn (27). Zij vonden dat de hoogleraren in Nederland zoveel interessants te vertellen hebben dat zij een podium én een groter publiek verdienen.

Waarden doorgeven die bij DELA passen

DELA wil samen met de Universiteit van Nederland vier bijzondere thema’s gaan uitwerken die bij hun gedachtegoed passen. De colleges moeten dit extra kracht bij zetten. Edward van Wingerden, manager coöperatie en innovatie bij DELA zegt hierover:

Hoewel de samenwerking met de Universiteit van Nederland wellicht niet voor de hand ligt, past het goed bij ons gedachtegoed ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. Daarmee willen we mensen inspireren om door te geven wat van waarde is in het leven. Dat geldt ook voor kennis en wetenschap. De Universiteit van Nederland biedt de hoogleraren een platform om op een nieuwe, laagdrempelige manier hun liefde voor het vak mee te geven aan jonge generaties.