TU Eindhoven de beste universiteit van Nederland

Voor het tweede jaar op rij is de TU/e verkozen tot beste universiteit van Nederland. De universiteit heeft dan ook de meest tevreden studenten van Nederland. Ook zijn de docenten het meest tevreden. Dit alles komt naar voren uit een onderzoek van Elsevier.

Arthur van Leeuwen, chef redactie onderzoek bij Elsevier is duidelijk in zijn oordeel. “De Technische Universiteit Eindhoven steekt met kop en schouder boven alle universiteiten uit”.

Ervaringsdeskundige zijn belangrijk

De universiteit van Utrecht komt overall het beste uit de test. Ruim 2.000 docenten hebben een oordeel geveld over de beste opleiding op hun vakgebied maar ook wetenschappelijke publicaties, masteropleidingen en kwaliteit van docenten zijn meegenomen in het oordeel.

“Studenten zijn uiteindelijk ervaringsdeskundigen: zij kunnen als scherpst beoordelen wat de kwaliteit is van een opleiding.”

Voor het onderzoek zijn in totaal 200.000 studenten en 2.000 docenten gevraagd naar hun meningen over 744 studies van 200 opleidingsinstellingen. Het totale overzicht is hier terug te vinden.