Maastricht University en Maastricht School of Management slaan handen ineen

Het bestuur van Maastricht University en de Maastricht School of Management hebben naar buiten gebracht dat ze later dit jaar formeel willen gaan samenwerken. De beide instituten bieden nationaal en internationaal academisch onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit en de expertisen van de universiteiten sluiten bovendien goed bij elkaar aan.

Maastricht University heeft een goede reputatie op het gebied van gezondheidszorg, rechten, internationale bestuurskunde en economie, terwijl de Maastricht School of Management juist sterk staat op het gebied van management. De instellingen hopen dan ook door de samenwerking tot hoogwaardige academische en postacademische studies op het gebied van managementwetenschappen, bedrijfswetenschappen, economische wetenschappen en gezondheidswetenschappen te komen.

De scholen zullen samenwerken onder de paraplu van de UM, maar de Maastricht School of Management zal wel haar eigen naam en identiteit behouden. Zowel Maastricht University als MsM is blij met de samenwerking en beide partijen hopen dat de samenwerking zal leiden tot het aanbieden van nationale en internationale opleidingen van een nog hoger niveau. Beide instellingen staan op dit moment al bekend als topinstituten in Europa.