Goedkoop op reis

27-5-2011-10-5-vliegtuigggDe meeste studenten zijn er wel aan gewend om ieder dubbeltje drie keer om te draaien voordat het wordt uitgegeven. Weinig geld hebben is natuurlijk vervelend, maar dat betekent niet dat je altijd maar thuis op houtje hoeft te zitten bijten. Wie slim is kan er namelijk nog prima een heel leuk studentenleven op na houden. Zo zijn er verschillende manieren om geld te besparen op je studiekosten, maar kun je met weinig geld ook nog best wat van de wereld gaan zien. Een vakantie in een luxe resort zit er dan misschien niet in, maar wat voor spannends beleef je daar nou eigenlijk? Ga bijvoorbeeld eens op ontdekkingstocht door Thailand, een prachtige bestemming waar het leven ook nog eens verrassend goedkoop is.

Combineer werken met reizen
Een praktische manier om goedkoop je reis te financieren, is door onderweg ook nog eens wat te werken. Van Azië tot Afrika en Amerika zijn er tal van mogelijkheden, waarbij je vaak kost en inwoning krijgt. Naast het goedkope verblijf is een ander voordeel dat je makkelijker in contact komt met andere vrijwilligers en de lokale bevolking. Hierdoor leer je je reisbestemming op een heel andere manier kennen dan tijdens een gewone vakantie. Ook de vriendschappen die in dit soort situaties ontstaan zijn vaak bijzonder en van lange duur.

Liften en couchsurfen
Gratis reizen én gratis overnachten, perfect toch? Hierbij moet gezegd worden dat deze opties wel vooral zijn weggelegd voor de wat avontuurlijkere studenten. Je weet van tevoren immers nooit hoe je reis gaat verlopen of bij wie je op de bank terechtkomt. Daar staat tegenover dat geen dag hetzelfde is en je ongetwijfeld veel interessante mensen zult ontmoeten en op plekken zult komen die je anders misschien over het hoofd zou zien. Wil je toch een beetje zekerheid, dan zijn er online mogelijkheden om voor vertrek vast een lift te zoeken zodat je geen uren hoeft door te brengen op de vluchtstrook.

Meld je nu aan voor couchsurfing!