Goede rechtsinfo versus tv-advocate Danni Lowinski

Wiegend op hoge hakken, vrouwelijk gevormd en een tikje ordi. Dat is advocate Danni Lowinski, hoofdpersoon in de gelijknamige tv-komedie. De serie gaat over een jonge kapster, die met succes een opleiding tot advocaat heeft afgerond. Door haar eigenzinnige looks zien de grote advocatenkantoren haar niet staan. Ze creëert haar eigen praktijk en zet midden in een winkelcentrum een tafel neer, waar iedereen kan aanschuiven voor goedkoop, juridisch advies. Eén euro per minuut vraagt ze, de tijd houdt ze bij met een klok. Danni belandt dikwijls in hilarische problemen, door haar vrienden in het winkelcentrum, haar gehandicapte vader en haar eigen blunders. Toch weet ze de rechtszaken altijd wonderwel tot een goed einde te brengen. Maar ja, daar is het televisie voor.

16.000 advocaten

Wie in het ‘echte’ leven juridisch bijstand zoekt, zal tevergeefs zoeken naar een advocaat à la Danni Lowinski. Toch is het belangrijk een goede advocaat te vinden wanneer je te maken krijgt met een rechtszaak. Welke advocaat behartigt jouw belangen het beste? Moeilijke vraag als je je bedenkt dat er meer dan 16.000 advocaten in Nederland zijn. En op welke kosten moet je rekenen? Studenten hebben meestal geen groot budget, dus je moet zorgen dat je ook financieel goed voorgelicht wordt.

Transparant

Een goede oplossing biedt de website rechtsinfo.nl. Dit is een online platform met een ruime database aan advocatenkantoren. De site geeft een transparant en overzichtelijk beeld van advocaten en kantoren die het beste passen bij een specifiek probleem. Je kunt er de juiste advocaat voor jouw zaak vinden, op basis van zoekcriteria als:

  • Vakgebied
  • Locatie
  • Reviews
  • Prijs
  • Ervaring

Totaalplaatje

De kosten voor juridische hulp kunnen sterk uiteenlopen. Soms duurt een rechtszaak langer dan gedacht, en valt het financiële totaalplaatje hoger uit. Daarom is het belangrijk een advocaat bij het eerste gesprek te vragen een inschatting te maken van de totale advocaatkosten. Mocht het duurder worden dan gedacht, dan kan een advocaat je tussentijds op de hoogte stellen.

Een heldere inzage in juridische kosten, daar kan het klokje van Danni Lowinski niet tegenop. Hoe sympathiek deze hooggehakte tv-advocate ook overkomt.