5 tips voor een voordelige studententijd

In je studententijd sta je voor het eerst op eigen benen, wat met de nodige uitdagingen gepaard gaat. Dat is vaak spannend, maar vooral ook heel erg leuk.  Het leren omgaan met geld is één van de dingen die hierbij horen en dat kun je maar beter gelijk goed aanpakken. Niet alleen om nu zonder zorgen te leven, maar ook om alvast de nodige ervaring op te doen voor de toekomst. Hierbij vijf tips die je daar mee zullen helpen!

 

1: Maak gebruik van toeslagen

Veel studenten vergeten nog wel eens dat ze geld op hebben op huur- en zorgtoeslagen. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat zo’n 120.000 studenten hierdoor maandelijks een bedrag van 68 euro mislopen. Da’s toch weer een heel leuk avondje stappen wat je laat liggen!

 

2: Lenen bij bank of DUO?

Heb je extra geld nodig voor je collegeld of studieboeken en kunnen je ouders niet bijspringen? Dan is het soms nodig om geld te lenen. Dat kan natuurlijk bij een bank, maar door de lage rente en gunstige terugbetalingsregeling is het veel voordeliger om dit via DUO te doen.

 

3: Op stap zonder bankpas

Word je na een wild avondje uit wel eens wakker en heb je spijt dat je weer veel te veel hebt uitgegeven? Pin dan voor je op stap gaat het bedrag dat je maximaal wilt uitgeven en laat je bankpas thuis, dat maakt de kater de volgende dag weer wat minder.

 

4: Deel kosten met je huisgenoten

Samen eten, de krant delen of gezamenlijk schoonmaakmiddelen kopen… er zijn heel veel manieren om geld te besparen als je samen in één huis woont, dus denk daar eens creatief over na.

 

5: Zoek het voordeel op

Studenten zijn voor veel bedrijven een aantrekkelijke doelgroep, omdat deze in de toekomst vaak trouw klant blijven wanneer er in de studententijd al een band met een bepaald merk ontstaat. Daardoor bieden veel bedrijven extra kortingen aan voor studenten, waarbij je kunt denken aan abonnementen op tijdschriften, verzekeringen of de sportschool. Vraag er dus gerust naar.

 

studentenkosten_infographic